Slicers – Supersnelle filters

Met slicers kun je snel en gemakkelijk gegevens filteren in een tabel. In Excel2010 werkt de slicer alleen op draaitabellen. In hogere versies ook op gewone gegevenstabellen.

 

Slicers open je vanuit het lint via [INVOEGEN]. In het bijgevoegde spreadsheet vind je een voorbeeld van een tabel met een slicer. Zorg er wel voor dat de gegevens in een ‘Tabel’ staan anders werkt de slicer niet. Hoe je een tabel maakt wordt nog in een ander artikel uitgewerkt.

Voorbeeld

Het excelvoorbeeld met slicer kun je hier downloaden

 

Excel Slicer

 

Als je de slicer opent opent zich een nieuw pop-upscherm met alle kolomnamen van de tabel. Selecteer een header en je krijgt dan de mogelijkheid om een filter toe te passen op gegevens in de kolom die bij de header hoort.

 

In ons voorbeeld kiezen we voor de slicers Woonplaats en Afdeling.

 

Excel Slicer

 

 

Als je nu op Leiden klikt dan filtert de tabel automatisch alle gegevens waarvan de medewerkers in Leiden wonen. Je ziet dat je in de andere slicer nog vier opties hebt om verder op te filteren. Je kunt de slicers dus in combinatie gebruiken.

 

Excel Slicer

 

 

Als je alle gegevens weer terug wilt zien dan klik je rechtsboven op het knopje met een trechter en rode kruis (Filters wissen). Alle gegevens zijn dan weer zichtbaar. Links van de knop ‘Filters wissen’ staat een andere knop ‘Meervoudige selectie’. Met deze knop kun je aangeven of je op één waarde wilt filteren of meerdere.

 

Excel Slicer

Meer Exceltips en trucs

Wil je meer weten over de mogelijkheden met Excel kijk dan bij de Exceltips of bij ExcelStudie. ExcelStudie is gelieerd aan deze site.

Boekentip

Meer weten over Excel en/of Statistiek? Het volgende boek kan je goed op weg helpen:

 

 

Hopelijk vond je dit een nuttig artikel. Als je vragen of  opmerkingen hebt stuur dan een e-mail.

 

Veel succes!

 

(c) 2019 ExcelFactory